Toplu Mail Gönderimlerinde Tıklama Oranınızı Arttıracak 8 Öneri

mailöneri.png

E-posta gönderimlerinde en önemli parametrelerden biri de tıklama oranıdır. Hedef kitlenize gönderdiğiniz içerik ile yaptığınız yönlendirmelerin ne kadar verimli olduğunu “Tıklanma Oranı’nı” takip ederek ölçümleyebilirsiniz.

Bu tıklamalar ile, oluşturduğunuz kampanyanızın hedefe ulaşıp ulaşmadığını anlayabileceksiniz, zira kampanya sayfanıza ulaşamayan bir kullanıcının istediğiniz aksiyonu alması mümkün olmayacaktır.

CTR; Yani Tıklama oranı, belirli bir bağlantıyı tıklayan kullanıcıların bir sayfayı, e-postayı veya reklamı görüntüleyen toplam kullanıcı sayısına oranıdır. Genellikle belirli bir web sitesi için bir çevrimiçi reklam kampanyasının başarısını ve e-posta kampanyalarının etkinliğini ölçmek için kullanılır. Bu oranını ne kadar yukarı taşırsanız kampanyalarınızın başarı artırma şansını da o kadar yükseltebilirsiniz. Bu yüzden e-postalarınıza buton ve yazı linkleri koyarak gerekli yönlendirmeleri yapmanız büyük önem taşımaktadır.

  • Kişiselleştirme Yapın

Yapılan araştırmalar son kullanıcıların kişiselleştirmeye daha çok ilgi duyduğunu gösteriyor. Tüketiciler kendilerini özel hissettiren kurum ve markalarla daha uzun bir süre iletişimde kalıyor. E-posta gönderimlerinize koyacağınız dinamik alanlarla müşterilerinize daha kişisel gönderimler yapabilirsiniz.

Örneğin İzinver.net gibi gelişmiş e-posta ve sms platformlarında sadece metin bazlı değil görsel ve video bazlı kişiselleştirmeler gerçekleştirebilirsiniz. Kullanıcılar isimleriyle bile kendilerine ulaşılmasını önemsiyor. Bunun dışında özellikle doğum günlerinde ya da marka ile ilk iletişime geçilen günün yıl dönümünde özel sürprizler almak bağlılığı artırıyor. Bu da müşterilerinizi daha iyi tanımanıza ve tıklama oranını daha da yükseltme şansına sahip oluyorsunuz.

mailöneri3.png

-

  • İlgi Çekici ve Uygun Konu Başlıkları Yazın

Konu satırı, bir e-postada kullanıcının ilgisini çekme adına en önemli yerdir. Konu satırında anlamlı ve kısa cümleleri öneriyoruz ve 60-65 karakteri aşmamanın mantıklı olacağını belirtiyoruz. Bazı değerlendirmelerde Emoji kullanımının e-posta açılma oranlarına olumlu etkisi olduğunu gösterdi dolayısıyla Emoji kullanımı bizimde tavsiye edeceğimiz konulardan biri.

”Şok - Buraya tıkla! - Sadece” vb. spam izlenimi yaratacak kelimelerden uzak durulması önemli bir husus. Yine konu başlığında çok miktarda ünlem kullanmaktan, kırmızı renk veya tamamen büyük harf tercih etmekten kaçınmalısınız.

Ayrıca Tıklama başarısının ilk adımı e-postanızın açılmasıdır, burada da konu satırı başrolü oynuyor.

  • Profesyonel E-posta Adresi Kullanın

Gönderimlerinizde jenerik e-posta adresi (info, sales, bilgi, destek vb.) yerine profesyonel e-posta adresi kullanmanız daha güvenilir bir çizgi sunmanızı sağlayacaktır. Özellikle bilinçli kullanıcılar güven duydukları adreslerden gelen e-postaları açmayı, yani tıklamayı tercih ederler. Kendi alan adınıza sahip olduğunuz sürece gerekli ayarlamalar sonrasında gönderimler kesinlikle bu adres üzerinden yapılmalıdır. Bu şekilde gönderilen mailler sizin adınıza lisanslı bir şekilde gidecek ve alan adınızın itibarı artacak. Google gibi arama motorları buna önem veriyor.

mailing önerileri.png

-

  • Listenizde Segmentasyon Yapın

Günümüzde kullanıcılar, ilgilenmediği ya da almayı beklemediği içeriklerle zamanlarını boşa harcamak istemez. İlgilendikleri alanlarla ilgili mesaj göndermek ise önceden yapacağını segmentasyonlar ile mümkündür. Bu durumda segmentasyon, üyenin cinsiyetinden taraftarı olduğu takıma, son 3 ayda okuduğu e-posta sayısından aylık harcamasına kadar farklı kırılımlar ile üye gruplarına ayırmak olarak özetleyebiliriz. Üyenizin e-posta listenize kayıt olduğu ilk gün ki amacı ya da ilgi alanı ne ise onu korumanız, onu bir segmente dahil etmeniz, okuma oranlarınızı olduğu kadar tıklama oranlarınıza da olumlu katkı sağlayacaktır.

  • Mail Gönderim Zamanınıza Dikkat Edin

Eposta gönderim zamanı da tıklama başarısını etkileyen faktörler arasında gelmektedir. Örnekle, farklı ülkelerde kitleniz varsa yaşadıkları zaman dilimine dikkat etmek önemlidir. Geleneksel iş dünyasındaki aktif saatler ile eğlence arenasındaki aktif saatler farklılık gösterebilir. Yaptığınız işin doğasına uygun olarak kitlenizin e-postalarınıza en fazla ilgi göstereceği saat ve günleri seçmek tıklama başarınızı da etkileyecektir. İlk başta bunu tespit etmek kolay olmayabilir ama A/B testleri ile değişik gün ve zaman dilimlerini deneyip, en çok verim aldığınız periyotları belirleyebilirsiniz.

  • İlgi Çekici İçerikler Oluşturun

E-postalarınızın içeriği tıklanma oranını direkt etkileyen faktörlerden biridir. Üyelerinizin ilgisini çekebilecek kampanya ve bilgilerle tıklanma oranını yükseltebilirsiniz. Metin ve görsellik dengesine dikkat ederek ilgi çekici tasarımlarla tıklanma oranlarını artırmaya çalışabilirsiniz. İçeriklerinizde sadece satış ya da pazarlama içeriği değil kullanıcıların işine yarayacak bilgileri de paylaşmaya özen göstermelisiniz. Bu şekilde hem faaliyet alanınızdaki otoritenizi sağlamlaştırır hem de takip yüzdesini artırabilirsiniz. Sadece satış ve pazarlama içerikli e-postaların bir süre sonra kullanıcılarınızı sıkma ihtimali yüksektir. Bu yüzden e-postalarınızın içeriğini ve görsellerini belli ölçülerde değiştirip kalitesini yükseltmelisiniz.

mailing-önerileri.png

-

  • E-posta Listenizi Düzenli Olarak Güncelleyin

Bir e-posta listesinin temizliği ve güncelliği e-posta pazarlama başarısında en önemli unsurlardan biridir. Birçok altyapı servis sağlayıcı kurum, gönderim yapılan listenin en az 6 ayda bir elden geçirilmesini tavsiye eder.

Üyelikten ayrılanlar, geçersiz ve kullanım dışı kalmış adresler ve belirli yani içeriği önceden engellenmiş e-postaları alamayacak kişileri manuel olarak gönderim listesinden çıkarılması gerekmektedir.

İzinver.net’in en güncel profesyonel araçlarını tercih eden kullanıcılar bu tür manuel eforlara gereksinim duymazlar.

  • Mobil Uyumlu Mailler Yaratın

Günümüzde kullanıcıların %60-70’i internet üzerinden aldıkları içerikleri mobil cihazlardan açmaktadırlar. Dolayısıyla, responsive yani her ekrana uyumlu e-posta tasarımı artık gereklilik halini almıştır. Mobil uyumlu e-postalar oluşturmanız hem okunma hem de tıklanma oranlarınızı olumlu etkileyecektir. Bu şekilde sadece masaüstü kullanıcılarını değil mobil kullanıcıları da yakalama şansını elde edeceksiniz. İzinver.net’in kullanımınıza sunduğu editör yardımı ile e-postanızın değişik aygıtlarda nasıl göründüğünü önceden görebilir, gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Yorumlar