Spam Tuzaklarına Düşmemek İçin Ne Yapılmalı?

spam tuzak.png

İnternet trafiğinin olağanüstü artığı günümüzde istenmeyen e-posta mesajları inanılmaz derecede rahatsız edici olabilir. Özellikle sizinle hiçi ilgisi olmayan ve adresinizi nasıl elde ettiğini bilmediğiniz birileri tarafından gönderilen e-postalar çok sinir bozucu olabilir. Kişisel verilerin öneminin çok artığı günümüz sosyal mecralarında çokta etik olmayan yöntemlerle elde edilen verileri kullanan işletmeler bazen milyonlarca kullanıcıya spam gönderiler yapabilir. Birilerinin bir şeyler satmaya veya bizleri dolandırmaya çalıştığı bu spam mesajlar çoğu zaman engellenir veya şikâyet edilir.

Bu da işletmeler açısından hem hukuki sorunlara neden olur, hem de önemli miktarlarda cezai müeyyidelerle karşılaşırlar.

Bu yüzden toplu e-posta gönderilerinden ve spamlardan korunmak için bazı işletmeler spam tuzakları kuruyorlar ve gelen mailleri kendi içinde belli algoritmalar ile ayıklıyor ve spam kutusuna gönderiyor, bazılarını da doğrudan engelliyor.

spam tuzak1.png

-

İstenmeyen posta tuzaklarına düşme riskini azaltmak için şu yönergeleri izlemekte fayda var:

  • E-posta adreslerini satın almayın, kiralamayın veya ödünç almayın. Organik yöntemlerle doğrudan datanızı elde etmiş olmanız, toplu e-posta gönderim kaliteniz açınızdan önemli.
  • Kampanyalarınızı sizinle özel olarak iletişimde olan ve size gönderme onayı vermiş adreslere gönderin.
  • Web formlarında, kullanıcılardan e-posta adreslerini iki kez girmelerini isteyin ve form gönderilmeden önce her iki adresin de eşleştiğinden emin olun.
  • Yeni kullanıcıları kaydetmek için çift onay özelliğini kullanın. Diğer bir deyişle, kullanıcılar kaydolduğunda, herhangi bir ek posta almadan önce tıklamaları gereken bir onay e-postası gönderin.
  • Katı bir politika şeklinde geri dönen adresleri listenizden kaldırdığınızdan emin olun, böylece spam tuzaklarına dönüştürülmeden çok önce kaldırılırlar.
  • Alıcılarınızın etkileşimini izlediğinizden emin olun ve yakın zamanda e-postalarınız veya web sitenizle etkileşime geçmeyen alıcılara göndermeyi durdurun. "Etkileşimli kullanıcının" ne olduğuna ilişkin zaman çerçeveleri, kullanım durumunuza bağlıdır, ancak genel olarak konuşursak, kullanıcılar birkaç ay içinde e-postalarınızı açmamış veya tıklamamışsa, postanızı istediklerine dair kanıtınız olmadıkça bu adresleri listelerinizden kaldırmanız lehinize olacaktır.

Yorumlar