Pazarlama Otomasyonu Ne İşe Yarar?

Pazarlama Otomasyonu

Optimum Çabayla Satışlarınızı Nasıl Artırırsın?

Müşterileriniz ile doğrudan veya kişiselleştirilmiş iletişim yöntemleri ile kaliteli ve kısa zamanda dönüş alabilmeniz mümkün. Günümüzde işletmeler dijitalleşmenin getirdiği yeniliklerle birlikte bu konuyu yoğun şekilde gündemlerinde tutmaktadırlar. Piyasada gözlemlenen sonuçlara göre “Pazarlama Otomasyonu” kullanan işletmeler daha hızlı ve kısa zamanda ticaretlerini büyütüyor ve karlılıklarını arttırıyorlar.

Bu yönde bir profesyonel platform kullanımı, stratejinizi çok daha basit ve etkili bir şekilde yürütmeyi mümkün hale getirir. Bu tür çok fonksiyonlu platformlar, doğru teknik ve stratejilerle, süreç ve karlılığınız verimlilik kazanabilir, maliyetleri azaltabilir ve eylemlerinizin analizi ve optimizasyonu için daha fazla kullanılabilirliğe sahip olursunuz.

Dijital Pazarlama Otomasyonu

-

Pazarlama Otomasyonu Nedir ve nasıl çalışır?

Tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin bir yazılım yardımı ile web ve mobil ortamlarda otomatik şekilde yapılmasına olanak sağlayan uygulamalardır.

Bu işin web tabanlı bir yazılım ile yapılması, işinizin daha otomatize edilmesi açısından önemli, ayrıca bu işin olumlu yanı, bu faaliyetleri düşük maliyetlerle ve çok zaman harcamadan yapabilme imkanı sunmasıdır. Kendinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Kullandığınız Pazarlama Otomasyonu zor olan süreçleri kolaylaştırır ve satışlarınızı arttırabilir. Ayrıca tüketicilere doğru zamanda doğru içerikler veya kampanyalar üretebilir, satın alma süreçlerine doğrudan etki edebilirsiniz.

Kişisel veriler son 20 yılın en önemli konularından biri ve büyük işletmeler için pazarlamanın olmazsa olmaz bir parçasıdır. Bu otomasyonlar yardımı ile kitlelerinizi analiz eder, segmentlere ayırabilir ve nokta atışı planlamalarla karlılığınızı maksimize edebilirsiniz. Bu gibi iş planları başlangıçta biraz vaktinizi alabilir ama bir kez doğru planlanıp yapıldığında sonrasında kazanılan pratiklikle birlikte çok daha az zaman ve emek gerektirir.

Digital Pazarlama Otomasyonu

-

E-posta Pazarlama Otomasyonunun Kullanımı

Bu otomasyonlar ile yapılan gönderiler yeni müşteriler kazanmak ve eskileri korumak için mükemmel bir yöntemdir. Bu gibi otomasyonlarda belli pratikler kazanmak önemlidir. Belirlenen iş planı içinde belirlenen listelere veya segmente edilen listelere veya web ve mobil üzerinden belirlenen kriter ve koşullar sağlanınca ilgili kullanıcılara önceden hazırlanmış içerikler gönderirsiniz.

İşte bazı örnekler:

Hemen gönderme: Hali hazırda güncel bir kampanyanızı, bir etkinliğinizi veya kurumunuza ait bir gelişmeyi belli liste ve gruplara anlık gönderimi ifade eder.

Önceden ileri bir tarihe planla: Bir kampanya planlaması veya özel bir gün için önceden planlanan içeriği, belirlenen liste veya segmente edilmiş kişilere gönderebilirsiniz.

Listenize abone olurken: Birisi Veri tabanınıza girdiğinde, ona markanız hakkında daha fazla bilgi veren bir “Hoş Geldiniz E-postası” gönderebilir veya sizin bir etkinliğinize abone olduğunda ona bir katılım veya onay e-postası gönderebilirsiniz.

Blogunuz da yeni bir içerik yayınlandığında: Herkesin bloğunuzda yeni içerikler olduğunu anında öğrenmesini istiyor musunuz? Bunu ister bülten şeklinde hazırlayıp, otomasyon üzerinden manuel siz de gönderebilirsiniz veya bir otomasyona bağlayarak, yeni bir içerik yüklendikten sonra tüm listenize veya belli listelere otomatik gönderebilirsiniz.

Planlanan davranışlara göre: Bir müşterinizin veya web/mobil ziyaretçilerinizin belli davranışlarına göre gönderiler planlaya bilirsiniz. Onların kararsızlığını siz belli fırsatlarla anlık olarak lehinize çevire bileceğiniz argümanlarınız mutlaka vardır ve bunları kullanmaktan çekinmeyin.

Digital Pazarlama Otomasyon

-

Faydaları nelerdir?

Pazarlama otomasyonları işinizi daha planlı, verimli ve ölçeklenebilir kılar. Bu yüzden İzinver.net gibi dijital ürünler işletmelere farklı kazanımlar sağlar.

Özellikle İzinver.net özelinde ele alırsak, manuel de karışık olan tüm süreçleri tek ara yüzden yapma olanağı size tek panelden birçok süreci yönetme imkânı sunar. Bu kolaylık belki de yapamadığınız karmaşık pazarlama süreçleri geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Ayrıca tüm bu kolaylıklar size daha ekonomik şartlar da geldiğini bir düşünün. Bir de pazarlama otomasyonları bu süreçlerdeki etnikliğinizi bulunduğunuz noktadan kat be kat yukarılara taşır. Bu tür otomasyonlar size faaliyetleriniz hakkında detaylı raporlarda verir ve etkinliğinizi çok kolay bir şekilde raporlama imkânınız olur.

Tüm bu gönderi yöntemleri TOPLU SMS GÖNDERİMLERİ içinde geçerlidir. İzinver.net pazarlama otomasyonu size bu imkanı veriyor. Aynı anda toplu e-posta ve toplu sms gönderilerinizi tek ara yüzden yapabilirsiniz. Bir pazarlama otomasyonu pazarlama süreçlerin de ne gibi aksiyonlar gerektiriyorsa İzinver.net bunları bir araya getirmeyi başardı. Sizin için farklı ve yeni bir deneyim ortam hazırladık.

Hem de Elektronik Ticari İleti Gönderilmesine ilişkin kanun süreçleri ile uyumlu, İYS entegrasyonu olan ve daha da fazlası olacak bir otomasyon ortamını tüm işletmelerin kullanımına açtık.

Marketing Automation

-

Kullanıcılarınızla etkileşimi artırma

İşletmeler ve Serbest Meslek Sahipleri İzinver.net’te bir profil hesabı açarak kendilerini potansiyel müşteri ve kullanıcıları için kısaca anlatabilecekleri bir ortam hazırlayabilirler. Bu profillere bireysel kullanıcılar sms, arama ve e-posta izinleri vererek sizinle iletişime geçmeyi kabul ederler.

Yeni üyelerinize otomatik “hoş geldin” mesajları veya listenizi terk ettiklerinde “güle güle” mesajları göndererek onların sadakatini ve motivasyonlarını artırırsınız. Listenizden çıkan kişiler bir İzinver kullanıcısı olduğu sürece tekrar listenize girmek için potansiyel kullanıcılardır.

Bu otomatik etkileşimler işletmeler için bazı faydalar üretir, nedir bakalım.

  1. Bir ürün veya hizmet tanıtımı için idealdir.
  2. İlk temastan son işleme kadar kitlenin ilgisini canlı tutar.
  3. Her aboneye tercihlerine, ilgi alanlarına ve davranışlarına göre kaliteli ve kendisiyle ilgili bir mesajla ulaşmak için e-postaları hedef kitlenizin özelliklerine göre segmentlere ayırabilirsiniz.
  4. Müşterilerinize yapacağınız gönderiler ile belli periyodik aralıklarla iletişiminizi canlı tutarsınız.
  5. Kullanıcıların markanıza daha yakın hissetmelerini sağlarsınız, otomasyon sayesinde onlara özel avantajlar veya promosyonlar sunabilirsiniz. Örneğin, bir etkinlik düzenlediğinizde, ücretsiz olarak katılabilmeleri için onlara bilgi gönderin, veya hediye kuponlar tanımlayın.
  6. İzinver.net özelinde ele alırsak, ilgili kullanıcı işletmesi için bir profil oluşturur ve işletmesini bu profil üzerinden tanıtır ve izinli data toplar.
  7. Aynı zamanda pek çok işi tek ara yüzden yapmanızı sağlar ve vakitten tasarruf ettirir.

Yeniden Etkileşim Kurmak!

Bir kullanıcının dikkat ve ilgisini uzun süre canlı tutamaya bilirsiniz.

Örneğin, bir kişi web sitenizi ziyaret etmediğinde, ürünlerinizi satın almadığında veya uygulamanızı uzun süre kullanmadığında, arayı kapatmak ve geri dönmesini sağlamak için ilgili kişilere bir e-posta gönderebilirsiniz.

Hemen ne yapmalısın?

Bir Pazarlama Otomasyonu sayesinde elde edebileceğin kazanımları zaten anlattım! Çevrimiçi Pazarlama stratejinizi de uygulamaya başladığınız andan itibaren hayatınız daha kolay olacaktır.

İzinver.net’te ücretsiz bir profil açın ve bizim sizi aramamızı bekleyin, ya da beklemeyin doğrudan [email protected] adresinden bize ulaşabilir, talebinizi iletebilirsiniz.

Haydi sizleri bekliyoruz.

Yorumlar