E-Mail Marketing (E-Posta Pazarlama) Nedir?

E-POSTA

E-mail marketing yani Toplu e-posta pazarlaması nedir? Neden Önemlidir?

Sorularının cevabı, potansiyel müşterilere ulaşmak ve daha yüksek kaliteli de web trafiği çekmek isteyenlerin, harcayacakları her 1 $ için ortalama 42 $ (HubSpot State of Marketing 2020) getiri elde ettikleri dijital Pazarlama ortamıdır.

Dünya çapında yaklaşık 4.03 milyar e-posta adresi olduğunu ve her gün yaklaşık 305 milyarın üstünde e-posta gönderildiğini biliyor musunuz? Ülkemizde ise sadece 20 milyondan fazla tekil Gmail kullanıcısı olduğunu düşünürsek kabaca 30-35 milyonun üzerinde kurumsal ve özel e-posta kullanıcısına günde 500 milyona yakın e-posta gönderiliyor.

Bu kullanım miktarı, pazarlama dünyası için çok belirgin bir şekilde, gönderilecek toplu e-posta kampanyaları ile, her kesimden çok sayıda potansiyel kişiye ulaşabilme imkanı sunar.

Eldeki istatistiklere göre, e-postaların neredeyse yarısının mobil cihazlardan açılıyor. E-postanız mobil uyumlu olması bu yüzden çok önemli. Eğer düzgün görüntülenmezse, hedef kitlenizin yarısını kaybedebilirsiniz.

İzinver.net

E-mail marketing; satışlar ile müşteri ve marka sadakatini artırma, yeni müşteriler bulma, yeni ürün veya hizmetleri tanıtma veya hizmetler sonrası bilgileri iletme amacıyla tüketicileri e-posta yoluyla hedeflemek anlamına gelir.

Ayrıca yapılan toplu gönderimler bir kullanıcının aldığı maili açıp açmadığı, gönderideki herhangi bir linki tıklayıp tıklamadığını, ürün bazlı bir gönderim yapıldı ise satışa dönüp dönmediğini anlık raporlamalarla görebilirsiniz. Bunun yanı sıra müşterilerinizle uzun süreli ilişki kurma fırsatı verir.

E-posta pazarlama aynı zamanda kullanım pratikliği ve diğer pazarlama yöntemlerine kıyasla daha ekonomik olması, reklam yapmanın ve satışları artırmanın basit, ucuz ve etkili bir yoludur. Bu sayede bülten, promosyon ve kişiye özel fırsatlar sunmak müşteri sadakatini çarpan etkisi ile daha da büyütebileceğiniz anlamına gelir.

E-posta pazarlama ile, doğal afet gibi durumlarda veya şirketle ilgili bir sorunun yaşandığı dönemlerde şirket adına genel ve toplu bir mesajın paylaşılması için de kullanılır.

E-posta pazarlama

-

E-Mail Marketing Neden Önemli?

Günümüzde özellikle sosyal medya reklamcılığı çok artmasına rağmen hala bir çok pazarlamacıya göre e-mail marketing en iyi ve ekonomik pazarlama kanalıdır. Farklı ölçekteki işletmenin pazarlama stratejilerinde kolaylıkla uygulayabileceği, önemli bir hareket alanıdır. Neden mi?

  • Öncelikle sosyal medyadan daha etkilidir ve sosyal medya gönderilerine göre görülme olasılığı daha yüksektir. Sosyal medyada bir gönderi yayınlamak, mesajınızı herkesin göreceği anlamına gelmez. Ayrıca e-posta pazarlaması algoritma değişikliklerinden etkilenmez ve e-postalar, sosyal medya gönderilerinden çok daha uzun bir süre görülebilir.

  • Düşük maliyeti nedeniyle SEO, PPC ve affiliate marketing gibi çoğu pazarlama stratejisi ile karşılaştırıldığında bütçe dostudur ve yatırım getirisi de oldukça yüksektir.

  • Hedeflenmiş içerik sunmak için kişiselleştirme imkanlarından yararlanmanıza olanak tanır. Müşteriniz için farklı segmentasyonlar yaparak özel günlerinde kendisini mutlu edecek postalar gönderebilirsiniz.

  • Tüketici beklentilerini karşılamanın ve katılımı artırmanın anahtarıdır. Dinamik bir marka deneyimi sunmak için sosyal medya yarışmaları düzenleyebilirsiniz.

  • Trafiği web sitenize yönlendirme ve satışları artırma potansiyeline sahiptir. Aynı zamanda son derece ölçülebilirdir; raporları ayrıntılı olarak izleyebilir ve e-posta stratejinizi daha net verilere dayandırıp, daha gerçekçi ve hedeflenebilir planlar yapabilirsiniz.

E-posta pazarlama

-

Özetle

Satışları artırmak ve web sitenize organik trafik çekmek için etkili bir pazarlama stratejisi olan E-posta pazarlama, doğru tasarlanan kampanyalarla yüksek müşteri sadakatine yol açabilir.

Diğer pazarlama stratejilerinden dört kat daha yüksek yatırım getirisi sunan e-posta pazarlamasıyla potansiyel müşterileriniz ile iletişim kurmak ve getiri elde etmek istiyorsanız İzinver.net’in Pazarlama Otomasyonunu mutlaka deneyin. Tek bir web ara yüzünden toplu e-posta ve toplu sms gönderebilirsiniz.

Son olarak E-Mail Marketing Nedir? sorusunu, ürün veya hizmetlerinizle ilgilenen kitlelerle bağlantı kurmak veya olan bağı güçlendirme imkanı olarak özetleyebiliriz.

Yorumlar