ETBİS ve Sağladığı Faydalar Nelerdir?

ETBİS.png

Türkiye'de e-Ticaretle alakalı sektördeki tüm paydaşların bilgi sahibi olmasını sağlamak ve kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla Ticaret Bakanlığının yönlendirmesiyle Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) ve Elektronik Ticaret Bilgi Platformu hayata geçirildi.

Türkiye ekonomisi için özellikle de pandemi süreci ile birlikte son derece önemli bir alan olan E-Ticaret sektörüyle ilgili olarak Ticaret Bakanlığı e-Ticaret Bilgi Platformunu girişimci ve tüketicilere rehber olacağı düşüncesiyle hayata geçirdi.

Özellikle Covid 19 salgını surecinde e-Ticaretin önemi çok daha da fazla ortaya çıktı. Bu platform ile birlikte Ticaret Bakanlığı öncülüğünde ve E-Ticaret sistemleri sayesinde KOBİ'lerin, üretici birliklerinin, belirli iş kollarında faaliyet gösteren esnafın ve dış ticaret alanında tecrübesiz firmaların ticari faaliyetlerinin geliştirilmesi ve dış ticarete atılmalarının sağlanabilmesi açısından büyük fırsatlar sunmaktadır. Özellikle KOBİ'ler, girişimciler, üreticiler E-Ticaret sayesinde ürünlerini ve işletmelerini tüm dünyaya açma, tanıtma ve pazarlama imkanına eriştiler.

ETBİS.png

-

ETBİS nedir?

Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulmuş E-Ticaret (elektronik ticaret) bilgi ve sorgulama sistemidir. ETBİS'in amacı internetten alışveriş yapan tüketicileri korumak, E-Ticaret firmalarının bilgilerini kayıt altına alarak internette kayıt dışılığın önüne geçmek ve daha güvenli bir alışveriş ortamı sağlamaktır.

Elektronik Ticaret Bilgi Platformu nedir?

Vatandaşlar e-Ticaret sitelerinin güvenirliğini bu platform üzerinden sorgulayabilecek!
Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi (ETBİS) ve Elektronik Ticaret Bilgi Platformu'nda yer alan pek çok bilgi ve kaynağa eticaret.gov.tr adresinden isteyen herkes ulaşabilecek.

Ayrıca eticaret.gov.tr adresinde yer alan "Kayıtlı Site Sorgulama" seçeneği sayesinde tüketiciler, alışveriş yapmak istedikleri e-Ticaret sitesi hakkında ETBİS'e üye mi, güven damgası var mı anında sorgulama yapabilecekler.

Yine ilgili sitenin tanıtım, reklam ve iletişim kanallarına ETBİS üzerinden ulaşabilecekler.

e-Ticaret Akademisi yayında!

Bunlarla birlikte E-Ticaret Bilgi Sistemi olarak hazırlanan platformda e-Ticaret Akademisi de yer almakta. Akademi üzerinden işletmeler ve tüketiciler online ve ücretsiz olarak birçok konuyu içeren 33 eğitim videosu ile 74 eğitim dokuman ile e-Ticaret ve e-İhracat eğitimleri alabilecekler.

Yorumlar