Ağızdan Ağza Pazarlama (Word Of Mouth Marketing)'nın Sağladığı Avantajlar

ağızdan ağza pazarlama.png

Ağızdan ağza pazarlama (WOMM) yani Türkçesi “Tüketicinin Sesi”, bir çok geleneksel pazarlama yönteminden kalıcılığı söz konusu olduğundan çok daha güçlüdür. Toplum olarak, genellikle başkalarının ya da yakınlarımızın fikirlerine önem veririz, onları dinleriz dolayısıyla bu yöntem diğer pazarlama yöntemlerinden çok daha etkilidir.

Bu yöntemin temel mantığı hizmeti veya ürünü kullanan kişinin ürünü çevresindeki kişilere refere etmesidir. Aynı zamanda bu pazarlama çeşidini hizmet veya ürünün satışını hızlandırma süreci diye adlandırabiliriz. Genelde kendi kendine gelişen bu süreci kontrol etmek mümkündür.

Gerçekte iyi bir ürün satıyorsanız ve ürününüze güveniyorsanız bireylerin olumlu yansıttığı her düşünce ve yorum sizin doğrudan reklamınızı yapar ve size maddi kazanç olarak geri döner.

Markanız için güçlü gönüllülerin oluşabilmesi kaliteli ürün ve hizmet üretmekten geçiyor, bu da müşteri memnuniyetinin ne kadar önemli bir konu olduğunu ortaya koyar.

ağızdan ağza.png

-

Potansiyel her müşteri birçok alternatif arasında seçim yapmakta zorlanır. Kişinin deneyimlediği ve memnun kaldığı bir ürünü akraba, arkadaş, iş arkadaşı, komşu, sosyal ortamındaki kişilere tavsiye etmesi kişilerin ilgili ürüne, hizmete veya markaya yönelmesini kaçınılmaz kılar.

Bu sebeple Ağızdan Ağza Pazarlama yönteminde, satışlarınızın artması gözle görülür hale mutlaka gelecektir. Üstelik bunu düşük maliyetle elde etmiş olacaksınız.

Tahmin edersiniz ki firmaların kendi kendilerini anlattığı bir ortam çok inandırıcı olamaya biliyor. Ama bunu sizin adınıza ürünü birebir deneyimlemiş bir başkası yaptığında, potansiyel müşterileriniz ürün hakkındaki bilgiyi arkadaş çevresinden, yakın çevreden alınca çok büyük ve objektif bir kitleye ulaşmış olursunuz. Bu yöntemle sahip olunan bilgiyi genişletmek oldukça kalıcıdır.

WOMM; insanların aktif olarak yer aldığı sosyal medya, forumlar ve sözlükler gibi mecralarda marka bilinirliğini artırıp güven duygusu sağlamak ve kullanıcıların referansını almak için kullanılan yöntemlerden biridir.

ağızdan ağza1.png

-

Sonuç olarak ağızdan ağza pazarlamanın markanıza kazandırdığı 3 önemli maddesi vardır;

  • Güvenilirlik ve bilinirlik
  • Müşteriye dayalı olması
  • Zaman ve para tasarrufu

İzinver.net olarak kendi networkümüzde bulunan bloğumuz, sosyotel.com isimli haber sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden profiliniz başta olmak üzere ilgili ürünü, hizmeti ya da markayı doğal bilinen yöntemlerle yani paylaşımlarla duyurarak esasen ağızdan ağza pazarlama yöntemini uygulamaktayız.

Sizler de markanız hakkında konuşulmasını ve potansiyel müşterilerinizin size ulaşmasını ve sizi aradığında hakkınızda olumlu yorumlar yapıldığını görmek istiyorsanız İzinver.net üzerinde profilinizi oluşturup, bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Yorumlar