Dijital Pazarlama İçin Hap Bilgiler

Dijital Marketing.png

Hızla değişen ve gelişen teknolojinin yanında, pandemi koşullarında artan bireysel dijitalleşme, kurumlar açısından yeni bir reklam, satış ve pazarlama stratejilerine sebep oldu.

Dijital pazarlama; bilgisayar, tablet, akıllı telefon gibi cihazlarla yönetilen pazarlama faaliyetleri, kampanya ve reklamları ifade eden bir kavramdır. Çevrim içi dünyada yapılan bu çalışmalar; videolar, görüntülü reklamlar, arama ağı reklamcılığı, sosyal medya pazarlaması ve anahtar kelime - etiket yönetimi gibi birbirinden farklı araçlarla gerçekleşir.

Geleneksel marketing ile dijital pazarlama pek benzemezler. Genellikle dergi, gazete reklamları, reklam panoları, bilboardlar, broşür, kart ve posta yolu gibi araçlar geleneksel pazarlama içinde yer alır. Televizyon ve radyo reklamları da artık geleneksel pazarlama araçlarından sayılabilir.

Günümüzde, özellikle de sokağa çıkma kısıtlamalarının olduğunu şu günlerde, insanların çoğunun sıklıkla internette dolaştığını ve çevrim içi olduğunu düşünürseniz, kurumların dijital platformlarda pazarlama tekniklerini, reklamlarını kullanmanın ne kadar faydalı sonuçlar vereceğini öngörmek işten bile değil.

Siz de bu dijital pazarlama yöntemleri ile ürününüzü tanıtmak, hedef kitlenize kolayca ulaşmak için web sitenizin organik trafiğini artırmanın ve satışlar gerçekleştirmenin yollarını aramaya başlayın.

Bu yazıda dijital pazarlamaya başlarken yapmanız gerekenleri ve kullanabileceğiniz araçları kısaca maddeler halinde özetlemek istiyorum.

Dijital Marketing11.png

-

Dijital Marketing, geleneksel yöntemlerden bağımsız olarak, gelişen teknoloji ve çevrim içi dünyaya kayan insanoğlunun daha mobilite olduğunu gören firmalar, farklı araç ve yöntemlerle daha fazla kişiye ulaşmaya çalışıyor.

Dijital Pazarlamaya Doğru Adımlarla Başlayın

- Web sitenizi arama motoruna optimize hale getirin.
- Okuyucuya fayda sağlayıcı ve satışa yönlendirici içerikler oluşturun ama satış ve reklam konusunda abartılı ürün bilgilendirmelerinden kaçının ve gerçekçi olun.
- İçeriklerinizin hedef kitle için uygun olduğundan emin olun, gerekirse bu konuda mutlaka araştırmalar yapın ve satışın doğal olarak gerçekleşmesini sağlayın.
- Potansiyel müşterilerinize yeni ürünlerinizi mesaj yolu veya Reklam yolu ile tanıtın, trafik yakalayabildiğiniz iletişim araçlarıyla çok sık olmamak kaydı ile kendinizi hatırlatın.
- Mutlaka dönemsel fırsatlar sunun, promosyon ve indirimler müşteriler açısından çok önemli ve takip edilen konular olduğunu kesinlikle unutmayın.
- Influencer anlaşması yaparsanız paylaşılan içeriklerin markanıza uygunluğunu kontrol edin.
- Sunduğunuz hizmet veya ürünlerle rakip firmalardan bir adım önde olmanın yöntemlerini arayın ve önde olun.
- KVKK konusuna özen gösterin ve güven verin.

Hedefe Odaklanın ve Dijital Pazarlama Araçlarından Faydalanın

İşletmelere bugüne kadar bilinen pazarlama yöntemlerinden oldukça farklı bir yol haritası çizen dijital pazarlama, mevcut veya potansiyel müşterilerinizle bir araya gelmenizin yollarını bulur. Müşterilerle çok daha kolay ve hızlı bağlantı kurmak için arama motoru, e-mail, mobil uygulama ve diğer web sitelerini kullanır.

Dijital pazarlama artık neredeyse geleneksel pazarlamanın yerini almış durumda. Etki alanı çok geniş olan dijital pazarlama teknikleri sayesinde tüketiciyle etkileşime girmek ve anında iletişim kurmak mümkün.

Dahası, bu etkileşimin sonuçlarını da kolaylıkla ölçümleyebilirsiniz. Sitenizin tıklanma oranları, içeriklerinizin izlenmesi, okunması ya da ziyaretçilerin sitenizde kaç dakika kaldığı gibi analiz sonuçları etkileşimi ölçümlemek için ilk akla gelen yöntemler.

Dijital Marketing22.png

-

Peki dijital pazarlama stratejinizi belirlerken hangi araçları kullanacaksınız?

  1. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Web sitelerini arama motoru için ilgi çekici hale getirmenin yöntemlerini kullanın. Bunun en önemli ayağı SEO uyumlu bir site hazırlamaktan geçiyor. Web sayfanızı optimize ederken dikkat edilmesi gereken konular:

- İçeriklerin kalitesi ve özgünlüğü
- Etkileşim, yani web sayfasının trafik düzeyi
- Mobil cihaz uyumu
- Etkileşim bağlantılarının niceliği ve niteliği

  1. İçerik Pazarlaması

Potansiyel müşterilerinizi çekmek için içerik pazarlaması yöntemini kullanın. Yazılı veya görsel içeriklerle (mutlaka özgün olmalı) sitenizi optimize edin. Yaptığınız iş ve sektöre göre bir blog sayfası ve yazıları oluşturmanız lehinize olacaktır.

  1. Sosyal Medya Pazarlaması

Vazgeçilmez aralardan biride sosyal medya. Sosyal medya kullanıcılarının sizi takip etmelerini sağlayın, onlara hediyeler verin, sorular sorun ve dikkatlerini çekerek onları online tartışmalara dahil edin, bu şekilde sitenizdeki organik trafiği ve marka bilinirliğinizi artırın.

  1. E-posta Pazarlaması

E-mail iletileri gönderirken müşterinizin gerçek ihtiyaçlarını etkili bir şekilde karşılayan içerikler sunun. Kampanya ve yeni ürünlerinizi mutlaka duyurun. Web sayfanızda en çok görünmesini istediğiniz sayfaların ve bir ürün sunumu ise mutlaka ilgili ürünün linkini paylaşın. Raporlamalardan doğru segmantasyon oluşturup yeni hedef kitleleri oluşturabilirsiniz.

Her bireyin kişisel verisi kıymetlidir, Lütfen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kurallarına dikkat edin!

Yorumlar