Başarılı Bir SMS Kampanyası Nasıl Kurgulanır?

sms kampanya.png

SMS kampanyası bir ürün veya markayı tanıtma yöntemlerinden biridir. Listenizde yer alan tüm müşterilerinize bildirimlerinizi anlık olarak yapabileceğini mesajlaşma servis ve operatörlerden, cep telefonu olan hemen herkese işlevsel ve etkin kampanya yönetimi ile pratik bir şekilde ulaşabilirsiniz. İnsanlar cep telefonuyla günlük ortalama 5 saat vakit geçiriyor. Bu derece yaygın bir kullanıma sahip aracı pazarlama stratejisi içinde değerlendirmek ise sanırsak oldukça akıllı bir fikir. Bu potansiyel ile özellikle SMS kampanyaları oluşturmak suretiyle cep telefonu kullanıcılarına erişmek ve onları potansiyel müşteriye dönüştürmek zor olmasa gerek.

SMS Kampanyasında Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar Nelerdir?

Bu noktada bilmeniz ve mutlaka faydalanmanız gereken detayları aşağıdaki gibi değerlendirebiliriz:

  1. Kampanyalarda yalın bir dil kullanmanın yanı sıra, anahtar sözcük seçimi iyi yapılmalı. Maksimum 160 karakteri geçirmemeye dikkat etmeliyiz.
  2. Gönderilen her mesaj satış ve bilgilendirme odaklı olmalı, müşteriler, ilgi çekici tekliflerle satın almaya teşvik edilmeli. Yapılan tekliflerin, ilgi çekici ve karşı konulamaz olmasına dikkat edilmeli.
  3. Gönderilen SMS’lerden aldığınız geri dönüşler gözlemlenmeli ve başarı grafiği çıkarılıp analiz edilmeli.
  4. Kullanıcı verilerin tutulması ve yapılan SMS gönderimlerinin kişisel verilerin gizliliği kanunlarına uygun olarak yapılmasına çok dikkat edilmeli.

Yukarı da paylaşılan bilgi ve yöntemlere dikkat edilmesi halinde başarıyı yakalamamanız için hiçbir neden yok.

Bu linkten mutlaka bilgi edinin ve sms gönderi politikalarına hakim olun.

sms kampanyası.png

-

Kampanya Üretirken Yapılmaması Gerekenler!

SMS kampanyaları yolu ile pazarlama stratejileri oluştururken, birçok firma çeşitli hatalara düşüyor. Ancak kampanya kurgulaması yapılırken, yukarıda da bahsedildiği üzere yalın ve sade olunmalı ve gerçekçi olunmalıdır. O halde toplu SMS gönderme öncesi şu hatalara düşmemeye özen göstermelisiniz:

  1. Rastgele numaralar ekleyerek SMS kampanyası oluşturulmamalıdır. Bu sonraki süreçte pek çok yasal problemlere neden olabilir.
  2. SMS gönderdiğiniz kişilerin, bildirim göndermenize izin verdiklerinden emin olmalısınız.
  3. İlk iki maddeden de anlaşılacağı üzere yapılan kanuni düzenlemeler gereği yasal süreçlerin tümüne hakim olmalısınız. Kimseye kafanıza göre sms göndermemelisiniz.

Daha iyi Sonuçlar ve Yüksek Getiri İçin SMS Listenizi Genişletmeye Çalışın

Toplu SMS kampanyası oluşturmak, verimli olsa bile kitlenin dar olması, geri dönüşlerin düşük olmasına neden olur. Başarılı bir toplu SMS kurgulaması her açıdan verimli olmalıdır. İlk olarak listenizi genişletmeyi düşünebilirsiniz. SMS listenizi genişletmek için de;

  1. Öncelikle artan dijitalleşme nedeniyle “Dijital Marketing” ile hem reklam yapabilir hem de listeniz için yeni ve güncel veriler elde edebilirsiniz.
  2. Sosyal medyayı aktif kullanabilir ve tanıtıcı etkinlikler hazırlayabilirsiniz.
  3. Kulaktan kulağa pazarlama stratejilerine yönelebilirsiniz.
  4. SMS kampanyası kurgusundan hemen önce otomatik veri toplayabileceğiniz mobil pazarlama yöntemlerini kullanabilirsiniz.

sms kampny.png

-

Kampanyanıza Geri Dönüşleri Raporlayın ve Kaydedin

Kampanya stratejinizi başarıyla gerçekleştirdiniz. Artık kullanıcılarınızın kafasında bir yer edindiniz. Şimdiki adım, kampanyanızdan aldığınız geri dönüşleri raporlamak ve kaydetmek olacak. Çünkü geri dönüşler sizin kampanyanızın ve daha sonraki kampanyanızın başarısı için yol gösterici olacaktır. Bu sayede kitlelerin hangi sözcüklerle harekete geçtiğini keşfedebilirsiniz.

Başarı için denemekten yılmayın ve denemeye devam edin, siz gerçeklikten uzaklaşmadığınız ve ürün/hizmet kalitenizden ödün vermediğiniz sürece mutlaka olumlu geri dönüşler alacaksınız.

Fatih ÖZEKİNCİ

Kendinizi Kitleye Dahil Edin!

Başarınız için son bir önerimiz daha olacak; “Kendinizi kitlenizin yerine koyun” bu politika mutlaka başarınızı artırır. Örneğin; ‘Bu mesajda yer alan kupon kodu ile 24 saat içerisinde alışveriş yapmanız halinde, %70 indirim’ cümlesinden, siz olsanız ne kadar etkilenebilirsiniz. Daha doğrusu, 24 saat ile %70 indirim arasında nasıl bir bağ kurabilirsiniz. Orantılı olmak için bu kampanyayı şu şekilde değiştirebiliriz. “24 saat içinde kupon kodunu kullanın %30 NET indirim kazanın!” cümlesi, pazarlama stratejisinde, diğerinden çok daha etkili olabilir. Nedeni ise SMS kampanyası içeriğindeki orantılılıktır.

Malum, hedef kitlenizi ve özellikle de “Z” kuşağını, teknoloji çağında kandırabileceğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Deneyim = Tüm yaşanmışlıklar ve yaşanabilecekken yaşanamayanlar.

Yukarıdaki tavsiyelere kulak verin ve başarıyı yakalayın.

Yorumlar